Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل هواشناسی آذربایجان غربی گفت: بارش های خوب فروردین و اردیبهشت و در نتیجه آن بالا آمدن سطح آب دریاچه و احیای آن توفیق الهی بوده و نشانه ترسالی استان نیست.

به گزارش خبرگزاری شبستان از ارومیه، حبیب عبدلی، مدیرکل هواشناسی آذربایجان غربی در نشست خبری که امروز (25 اردیبهشت) در محل سالن اجتماعات این اداره کل برگزار شد، گفت: در سال زراعی جاری از مهر ماه سال 97 تا فروردین امسال، میانگین بارندگی استان 461 میلی متر بوده که این مقدار 26 درصد افزایش نسبت به سال زراعی سال گذشته و 59 درصد نسبت به دوره بلند مدت آماری افزایش داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در بین شهرستان های استان، شهرستان سردشت با 1150 میلی متر بارندگی در رتبه اول قرار دارد که این رقم 46 درصد به نسبت سال زارعی سال گذشته و 69 درصد نسبت به دوره بلند مدت آماری افزایش را نشان می دهد.

این مسئول ادامه داد: شهرستان شوط نیز با 227 میلی متر بارندگی در رتبه آخر میزان بارندگی سال زراعی جاری قرار دارد که نسبت به سال گذشته شاهد کاهش 7 درصدی نزولات آسمانی در این شهرستان بوده ایم.

عبدلی با بیان اینکه در سال زارعی 96-97 در رتبه اول کشور قرار داشته ایم، خاطر نشان کرد: با وجود بارش های خوب در ماه های اخیر شاهد سقوط 6 پله ای در بین استان های کشور بوده ایم و در حل حاضر آذربایجان غربی در رتبه 7 پر بارش ترین استان کشور قرار دارد.

مدیرکل هواشناسی آذربایجان غربی به موضوع دریاچه ارومیه اشاره کرد و گفت: دریاچه ارومیه حساسیت بالایی برای هواشناسی دارد چراکه صدمات خشک شدن دریاچه تنها در به وجود آمدن ریز گرد ها خلاصه نشده بلکه در دراز مدت شاهد تغییر اقلیم گسترده در منطقه می شد.

وی اظهار داشت: متعادل کردن سرما و گرما در فصل های مختلف سال را بزرگترین ویژگی دریاچه ارومیه بود که اگر خشک شود هوای منطقه را از معتدل به گرم و خشک تغییر می داد.

این مسئول به بالا آمدن سطح دریاچه ارومیه اشاره کرد و افزود: بارش های خوب اخیر و احیای دریاچه ارومیه توفیق الهی بوده و نشانه ترسالی استان نیست.

عبدلی ادامه داد: ترسالی شدن یک اقلیم پارامتر های مختلفی دارد که بالا آمدن سطح آبهای زیر زمینی یکی از نشانه های آن است که در آذربایجان غربی شاهد بالا آمدن سطح آب های زیر زمینی بوده ایم ولی تا حد ترسالی شدن استان فاصله زیادی وجود  دارد.

مدیرکل هواشناسی آذربایجان غربی به فعالیت های این سازمان اشاره کرد و گفت: 144 ایستگاه هواشناسی فعال در سطح استان در حال فعالیت هستند که 4 ایستگاه هواشناسی خودکار در شهر ستان های چایپاره، خوی، اشنویه و سردشت در سال 97 افتتاح شده اند که این ایستگاه ها اطلاعات هواشناسی را هر 10 دقیقه یکبار ارسال و این اطلاعات در سطح جهانی منتشر می شود.

وی اداره کل هواشناسی را مجموعه ای مردم نهاد عنوان کرد و گفت: بین این اداره کل و سازمان های مختلف تفهمنامه های مختلفی در جهت رفاه مردم منعقد شده است.

این مسئول افزود: تفاهمنامه همکاری با سازمان جهاد کشاورزی نمونه ای از این تفاهمنامه ها است که اگر این همکاری به وجود نمی آمد میزان خسارت های وارده به بخش کشاورزی در سرما زدگی بهاره بسیار بیشتر از حال حاضر می شد.

عبدلی به تفاهمنامه همکاری با اداره کل ورزش و جوانان اشاره کرد و ادامه داد: این تفاهمنامه همکاری در جهت بهتر برگزار شدن مسابقات ورزشی در سطح استان امضا شده است.

وی تصریح کرد: اداره کل هواشناسی آذربایجان غربی برای نمایش اطلاعات هواشناسی استان در تلویزیون های شهری تفاهمنامه همکاری با شهرداری ارومیه امضا کرده است.

مدیرکل هواشناسی آذربایجان غربی خاطر نشان کرد: این اداره کل در سال 97 در راستای رهنمود های مقام معظم رهبری برای اقدام و عمل و رونق اقتصاد مقاومتی تلاش برای بومی سازی ساخت امکانات هواشناسی را آغاز کرد که در نتیجه ها اولین مانیتورینگ سیار هواشناسی کشور با تلاش شبانه روزی مهندسان اداره کل هواشناسی استان طراحی و ساخته شد که می تواند مردم و گردشگران را از اطلاعات هواشناسی به صورت آنلاین مطلع سازد.

این مسئول افزایش آموزش را یکی دیگر از اقدامات اداره کل هواشناسی آذربایجان غربی عنوان کرد و ادامه داد: 67 درصد مدیران و 25 درصد کارکنان دوره های آموزش های تخصصی را در جهت ارتقای سطح تخصص کارکنان گذراندند که این مقدار نسبت به سال های گذشته 65 درصد افزایش داشته و استان آذربایجان غربی را در رتبه اول کشوری قرار داده است.

عبدلی در خاتمه به نقش رادار های هواشناسی اشاره کرد و یاد آور شد: رادار هوانشاسی ابزار دقیق برای سنجش و پیش بینی وضعیت جوی است که در حال حاضر در حال استفاده از رادار تبریز هستیم که متاسفانه اطلاعات این رادار برای آذربایجان غربی جامع نیست و برای مطالعه احداث رادار آذربایجان غربی 500 میلیون تومان اعتبار اختصاص یافته است و امیدواریم در 3 سال آینده این رادار را به بهره برداری برسانیم.

پایان پیام/410

منبع: شبستان

کلیدواژه: ماه رمضان ماه مبارک رمضان خبرگزاری شبستان قرآن قرآن کریم آمریکا سبک زندگی اسلامی اردبیل مصلی هواشناسی ارومیه احیای دریاچه ارومیه آذربایجان غربی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۸۵۱۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع و آشکارسازی ۹ نقطه حادثه‌خیز در محورهای مواصلاتی ارومیه

ایسنا/آذربایجان غربی مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای آذربایجان‌غربی گفت: از ۲۴ نقطه حادثه‌خیز استان ۱۴ نقطه در شهرستان ارومیه قرار دارد که تاکنون ۹ نقطه از این نقاط رفع یا آشکارسازی شده است.

ایرج دست نشان در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه اداره کل راهداری و حمل ونقل جاده ای آذربایجان غربی متولی ۲ امربسیار مهم، ایمنی جاده، راهداری و نگهداری راه های شریانی وغیر شریانی به عنوان یک دستگاه خدمات رسان و حمل و نقل جاده ای است، تصریح کرد: وجود ۵ پایانه مرزی رسمی و یک سایت مرزی ظرفیت و پتانسیل مهمی برای استان بوده و این اداره کل راهداری  تمام ظرفیت خود را در جهت بهره‌مندی از ان بکار گرفته است. 

دست نشان با اشاره به اینکه در سال جدید تلاش خواهد شد در حوزه ایمنی راه ها به مرکز استان توجه و نگاه ویژه ای شود، خاطر نشان کرد: هزار میلیارد تومان از محل مصوبات سفر ریاست جمهوری به آذربایجان غربی برای بهسازی و احداث ۳۵۰ کیلومتر راه روستایی استان در ظرف ۳سال تخصیص داده شده است که ۱۶۷میلیارد تومان سازمان برنامه و بودجه در هر سال، ۱۲۶میلیارد تومان نیز  سهم وزارت راه و شهرسازی در هر سال و ۱۲۰میلیارد تومان نیزسالانه سهم اعتبارات استانی است.

وی افزود: از ۳۵۰کیلومتر مصوب سفر ریاست جمهوری برای آسفالت راههای روستایی استان تا دهه فجر سال گذشته ۲۷۴کیلومتر آسفالت ریزی و به بهره برداری رسیده که ۷۸درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

دست نشان ادامه داد: سهم ارومیه از این عملیات، آسفالت ریزی بطول ۴۵کیلومتر است که طبق آمار از ۱۴ پروژه مصوب برای آسفالت راه روستایی ارومیه تاکنون۱۲پروژه بطور کامل به اتمام رسیده است.

دست نشان اظهار کرد: در سفر ریاست جمهوری به آذربایجان غربی مصوب شد طی ۳سال ۵۵۰ کیلومتر راه شریانی و غیر شریانی روکش آسفالت انجام شود که تا دهه فجر سال گذشته ۳۹۹ کیلومتر روکش آسفالت با پیشرفت فیزیکی ۷۳ انجام شده و از این میزان سهم جاده های شهرستان ارومیه ۵۹کیلومتر است.

مدیر کل راهداری و حمل ونقل جاده ای آذربایجان غربی با اشاره به اینکه ۲۰پروژه آسفالت ریزی به مساحت ۷۳کیلومتر برای سال جاری تعیین شده است، یاد آور شد: در ۹کیلومتر از محور راژان شهرستان ارومیه در صورت تامین آسفالت بزودی عملیات عمرانی آن شروع خواهد شد.

وی ادامه داد: عملیات نصب نیوجرسی در محور  ارومیه به قوشچی به اتمام رسیده و به زودی از گردنه قوشچی به سمت سلماس نیز  آغاز می شود همچنین عملیات نصب گاردریل در حوزه شهید کلانتری نیز شروع شده است.

دست نشان با اشاره به اینکه  ۷۰۰ کیلومتر از محورهای مواصلاتی حوزه شهرستان ارومیه  در سال گذشته خط کشی شده است، ادامه داد: در پایانه مرزی سرو و مقابل ساختمان ایکس ری مسائل و مشکلاتی از جمله مشکل برق به وجود داشت و علی رغم اینکه  اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان مسئولیتی درخصوص نداشت اما  مشکل برق این بخش نیز توسط این اداره کل برطرف شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مصدومیت ۷ تن در تصادف زنجیره‌ای در محور ارومیه-سلماس
  • پربازدید‌های خبرگزاری صدا وسیمای آذربایجان غربی در ۲۴ ساعت گذشته
  • اقامه نماز جمعه ارومیه به امامت حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی قریشی
  • وجود ۱۴ نقطه حادثه خیز در جاده‌های ارومیه
  • پیشرفت ۷۸ درصدی طرح ساماندهی راه‌های روستایی آذربایجان غربی
  • از امروز به فکر تابستان دریاچه ارومیه باشیم
  • رفع و آشکارسازی ۹ نقطه حادثه‌خیز در محورهای مواصلاتی ارومیه
  • کشف مواد مخدر شیشه در مرز ارومیه
  • کشف ۳۰ کیلوگرم موادمخدر شیشه در مرز ارومیه
  • احیای واحدهای راکد در آذربایجان‌غربی